Ja, samo bolja!

by | januar 5, 2012

Došao je kraj još jednoj godini, već nekoliko dana koračamo u novoj i sada je pravo vreme da podvučete crtu i prevrnete po svojim mislima šta vam se sve izdešavalo u proteklih 365 dana plus koji dan više.

Ljubavni uspesi ili padovi, odličan broj položenih ispita ili totalni kolaps vašeg intelektualnog sistema, super poslovne prilike ili lenčarenje – sve vama bitne događaje koji su obeležili vašu 2011. godinu stavite na papir.

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste izbacili sve ono negativno što vas je sputavalo čitave godine, važno je da donesete plan nove sebe. Odredite tri ili više novih pravila koja će vam predstavljati prioritete i koja će vas podsticati da se više zalažete za sebe i da budete bolja osoba.

Da biste bili zadovoljni u svim aspektima života, najbitnije je pre svega da budete zadovoljni sobom. Ono što je u vama uvek se odražava na sve stvari i ljude koji se nalaze oko vas. Odlučite i ove godine postanite ta osoba koja svojom pozitivnom energijom usrećuje druge.

Evo nekoliko predloga i pravila koja možete da usvojite u vaš novi životni plan, svakako nadopunite ga i vašim idejama.

Članak se nastavlja posle reklama

1. Okružite se osobama koje volite – pod ovim mislimo da ne trošite vreme na osobe koje zrače negativnom energijom i koje vas čine tužnim i manje vrednim. Svoje slobodno vreme poklonite svojim najdražima u čijoj se blizini osećate srećno i opušteno.

2. Učvrstite svoje JA – da bi vas osobe iz vaše uže (ali i šire) okoline poštovale, potrudite se da učvrstite svoj karakter i ne pristajte na ništa manje od onoga što vi pružate. Pokažite zube onima koji vas omalavažavaju i ne dopustite da vas neko sputava i obezvređuje.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Pomozite drugima – empatije u današnjem društvu ima sve manje jer svako gleda samo na sebe, dok se za one slabije i ugrožene niko ne brine. Potrudite se da budete suosećaniji prema onima koji nemaju nikoga i ništa. Vaša topla reč ili gest probudiće u njima nadu za bolje sutra a vama će ispuniti srce posebnim osećajima.

Tagovi: