Učite od najboljih – saveti za bujnu i negovanu kosu
Gustu i bujnu kosu svi priželjkujemo, ali nju nije uvek lako zauzdati. Prijanka Čopra u tu svrhu primenjuje neke porodične recepte, a priznaje da kosa u velikoj meri utiče na njeno samopouzdanje.
Kosu pere svakodnevno
Za razliku od onih koji misle da se svakodnevim pranjem kose ona dodatno masti, Prijanka zastupa drugačiji stav. Ona kosu pere svakodnevno ili na svaka dva dana. Kaže da na taj način osigurava adekvatnu negu i hidrataciju.
Obožava kokosovo ulje i masažu skalpa
Glumica ističe da je kokosovo ulje jedno od njenih tajnih oružja. (Pročitaj: Kokosovo ulje – spas za kožu ili izvor problema?)
– Kokosovo ulje je izuzetno zdravo za vlasište i rast kose. Koristim ga dva puta mesečno tako što ga malo zagrejem i umasiram u kosu. Zatim kosu umotam vrućim peškirom, kako bi ga koža glave što bolje upila. Posle toga našamponiram kosu i stavim balzam – rekla je za strane medije.
Pored toga što pažljivo bira preparate koje koristi, pažnju poklanja i masaži skalpa.
– Masaža vlasišta je važna jer povećava cirkulaciju krvi u kosi i jača njen koren, pa postaje zdravija i brže raste.
View this post on Instagram
Prijanka Čopra – kosa koju bi svako poželeo
Jednom nedeljno koristi pakovanje za kosu
Iako koristi kupovne proizvode, Prijanka povremeno sama napravi masku za kosu po receptu koji je nasledila od majke i bake. Mešavinu punomasnog jogurta, meda i jajeta na kosi drži pola sata, nakon čega je ispira toplom vodom i šamponom. (Pročitaj: Kako da kosa u jesenjem periodu ne bude naelektrisana)
View this post on Instagram
Redovno šišanje
Kad nije na snimanju, Prijanka izbegava feniranje, a kosu najradije pokupi u punđu. Čim primeti iskrzane krajeve, ošiša se kako bi kosa ostala zdrava i nastavila da raste. (Pročitaj: Ove frizure obeležile su 2020. godinu, a biće popularne i u narednoj)
View this post on Instagram
Lepotica pažljivo bira ono što jede i usredsređuje se na namirnice bogate vitaminima. Zasluge za lepu kosu pripisuje ne samo genetici i nezi, već i dobroj hidrataciji, obilju salate i zeleniša, kao i hrani koja sadrži gvožđe.