Provereni recepti Katarine Stojković: Kolač od limuna i meda – bez brašna!
Ukusan i brz kolač od limuna i meda, bez brašna i glutena.
Ne znamo za vas, ali mi nećemo čekati vikend da napravimo ovaj desert! Kuvarica i blogerka Katarina Stojković osmislila je zdrav a jednostavan recept za kolač bez glutena, bogat proteinima, a kombinacija meda, limuna i badema deluje nam potpuno neodoljivo. (Isprobajte i… Torta za deset minuta)
Kolač od limuna i meda – bez brašna
Glavne zvezde kolača su LIMUN, MED i BADEM. Pravi se veoma brzo, a toliko je mekan i ukusan, da se topi u ustima.
POTREBNO:
250 g meda,
60 ml limunovog soka,
60 ml maslinovog ulja,
4 jaja,
350 g bademovog brašna ili sitno mlevenog badema (ja sam ga samlela u seckalici),
1/2 pakovanja praška za pecivo
za serviranje: grčki jogurt, med i limun
PRIPREMA:
U činiju stavite med, pa dodajte jaja i umutite žicom (ne mikserom) samo da se ujednači. Bademe usitnite što više (kada počnu da se lepe za zidove seckalice / blebdera i da izgledaju kao brašno, tada je ok samleveno) i umešajte 1/2 praška za pecivo. U smesu sa medom dodajte limunov sok i maslinovo ulje, a zatim i smesu od badema. Sve lepo izmešajte i razlijte u kalup, u koji ste stavili papir za pečenje.
SAVET: Papir slobodno pokvasite i dobro iscedite i onda lepo oblikujte prema kalupu
Kolač pecite 40 minuta na 160 stepeni. Izvadite, ostavite da se lepo ohladi, a zatim poslužite samostalno ili uz krem od grčkog jogurta, meda i limuna (pomešajte 1 grčki jogurt, 1 kašiku meda i 1 kašiku liminovog soka).
UŽIVAJTE, čekamo utiske!
Kako izgleda Katarinin kolač pogledajte ovde!
Ukoliko želite da pratite Katarinu na društvenim mrežama, pronaći ćete je ovde i ovde.