ENERGETSKE PLOČICE koje ćete poželeti da napravite ODMAH!

Potrebna vam je brza, zdrava i slatka užina? Ove energetske pločice Katarine Stojković odlično su rešenje

by | mart 15, 2021

Bilo da niste stigli da doručkujete ili da ste tokom poslepodneva osetili da vam je potreban boost, energetske pločice od ovsenih pahuljica, kinoe, koštunjavog i sušenog voća baš su ono što vam je u tim trenucima potrebno. Prave se veoma jednostavno, a zgodne su za čuvanje, kao i da ih spakujete u tašnu i ponesete sa sobom onda kada imate dan ispunjen obavezama.

Obavezno isprobajte ovaj provereni recept Katarine Stojković, a na njenom blogu pronaći ćete i mnoštvo drugih zdravih recepata kojima nećete odoleti. (Pročitajte i… Provereni recepti Katarine Stojković: Ko je za sirov i zdrav “tviks” kolač?)

ENERGETSKE PLOČICE

“Ovaj recept mogu nazvati i ‘šta se našlo kod kuće’”, napominje Katarina, “jer sve što ću navesti u nastavku možete menjati i nekim drugim namirnicama koje imate na lageru.”

“Poenta je samo da u zbiru, tj. gramaži, imate ukupu količinu orašastih plodova, semenki i suvog voća kao što je navedeno u receptu ispod. Alternative mogu biti: orah, indijski orah, lešnik, suvo grože, brusnica, smokve… Umesto kokosovog ulja može i maslinovo, a umesto agava sirupa može med.

Potrebno:
100 g mekih ovsenih pahuljica
120 g badema (moj je sirov, može i pečeni)
30 g suncokreta
30 g suvih kajsija (stavila bih više, ali nisam imala)
50 g kikirikija
1 kašika prepečene kinoe (kinou propržite na suvom tiganju, kao što se susam peče)
200 g sirovih urmi
6 kašika otopljenog kokosovog ulja
50 g otopljene crne čokolade
1 kašika kakaoa
6 kašika agava sirupa

Članak se nastavlja posle reklama

Za preliv:
50-60 g crne čokolade
1 kašika kokosovog ulja

Priprema:

1. U seckalici prvo usitnite pahuljice, badem, suncokret i kikiriki. Odmah stavite i iseckanu kajsiju i kinou. Nemojte sitniti previše, treba da ostanu komadići.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Dodajte urme, kokosovo ulje, otopljenu čokoladu, kakao i agava sirup. Sve mutite još malo da smesa postane kompaktna, pa stavite u kalup.

3. Prelite otopljenom crnom čokoladom u koju ste dodali 1 kašiku kokosovog ulja.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Stavite sve u frižider da se stegne pre sečenja.

Katarina Stojković je autorka bloga Veseli zalogaji i istoimene knjige. Uz nju ćete naučiti kako da izgradite zdrave navike u ishrani dece, ali daleko od toga da su njeni recepti namenjeni samo klincima. Katarina poručuje: “Budite kreativni i pretvorite zdrave obroke u rituale zabave za čitavu porodicu!