Šta spremamo vikendom? Salata sa tunjevinom, leblebijama i avokadom je naš izbor!
Osim što se brzo pravi, ova obrok salata je veoma ukusna i zdrava!
Salata sa tunjevinom, leblebijama i avokadom predstavlja kombinaciju predivnih aroma i ukusa, a pored toga što je prijatna za nepce, prepuna je proteina, vlakana i zdravih masti. Idealna za ručak ili pak večeru, naročito je pogodna kada nemate mnogo vremena da pripremite zdrav obrok.
Recept: Salata sa tunjevinom, leblebijama i avokadom
Sastojci
425 g tunjevine u maslinovom ulju ili salamuri iz konzerve
400 g skuvanih leblebija (može iz konzerve)
2 veća avokada, oljuštena i iseckana na komadiće
2 šake čeri paradajza, isečenog na četvrtine
1 veći sveži krastavac, oguljen i iseckan na kolutiće
½ glavice iscekanog crvenog luka
šaka ili dve rukole
Za dresing
¼ šolje maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
1 kašika iseckanog peršuna
1 kašika belog luka u prahu (ili iseckana 2 veća čena)
¼ kašičice soli
Priprema:
Sve sastojke pomešajte u velikoj činiji i dodajte dresing. Može li jednostavnije?
Isprobajte i… Vitaminsku bombu: Obrok salata od svežeg povrća!
Nutritivna vrednost salate
Kalorije: 345kcal | Ugljeni hidrati: 13g | Proteini: 32g | Masti: 14g | Zasićene masti: 2g | Holesterol: 31mg | Natrijum: 477mg | Kalijum: 522mg | Vlakna: 5g | Šećer: 1g | Vitamin A: 320IU | Vitamin C: 8.7mg | Kalcijum: 56mg | Gvožđe: 3.1mg