Spremite ormar u sedam koraka!

by | januar 9, 2012

Uredan i dobro organizovan ormar san je svake žene, a zakoračiti u oazu odeće i obuće u kojoj ćete u svakom trenutku znati gde se šta nalazi, nije toliko nedostižan san. Evo nekoliko saveta kako da jednom za sva vremena spremite svoj ormar.

Ormar skriva sve tajne vašeg izgleda, od omiljenih komada odeće do najdražeg nakita i modnih dodataka. Ukoliko nije organizovan i složen, može da prouzrokuje glavobolju i to iz razloga što u njemu nikada ne možete da pronađete ono šta vam treba, a znate da je unutra. Kako bi konačno na posao odlazili s osmehom i u odevnoj kombinaciji koju ste zamislili, bacite se na posao i sredite svoj ormar.

Članak se nastavlja posle reklama

1. Organizujte modne dodatke

Kutije s pregradama odlične su za uređenje fioka ili dela ormara u kojem držite modne dodatke. Nabavite ih i bacite se u akciju ‘čišćenja’. Pozdravite se s minđušama i ogrlicama koje više ne nosite i kajišem koji vam je prekratak, a ostale dodatke složite. Prilikom sledećeg oblačenja čeka vas pravo zadovoljstvo, dragoceno vreme koje ste trošili na pronalaženje omiljene ogrlice sada ćete moći da iskoristite za isprobavanje nekoliko komada nakita.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Koristite ofingere

Uz malo mašte u svom ormaru možete da napravite pravu modnu reviju ofingera. Nabavite one drvene ili plastične te se bacite na ukrašavanje satenskim trakama u boji. Ili jednostavno nabavite već ukrašene vešalice na koje ćete obesiti košulje, majice i haljine. Ukoliko imate mesta u ormaru neka vam visi što više stvari kako bi izbegli linije od slaganja.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Vreće koje štede prostor

Vakumske vreće koje štede prostor odlične su za odlaganje ćebadi, raznih pokrivača i sezonske dečje odeće. Ušteda prostora je velika, a možete da ih stavite na vrh ormara s obzirom da u njih ne može da prodre prašina. U vakumske vreće nemojte da stavljate odeću od fine tkanine kao ni odeću koja se lako gužva.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Spremite stvari u kutije

Kako bi u svom ormaru napravili reda najbolje je da na donjim policama imate sezonske stvari koje nosite, a letnju odeću složite u kutije koje ćete držati na gornjim policama. Tako ćete odeću da sačuvate od prašine i s dolaskom proleća biće spremna za nošenje, a vi ćete u svakom trenutku znati gde je vaša omiljena zimska majičica.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Pregrade za police

Pregrade za police odlično su otkriće koje će da napravi reda u vašem ormaru. Jednostavne su za korišćenje, a možete da ih napravite i sami od kartona u boji ili plastike. Ovakve police pobrinuće se da džemperi i košulje ostanu tačno tamo gde ste ih stavili.

6. Korpa za donji veš

Članak se nastavlja posle reklama

Svakako nabavite korpu za donji veš u veličini koja vam odgovara. Ukoliko živite sami ne treba vam korpa koja će zauzeti pola sobe, a odličan izbor su one koje imaju pregradu za beli i šareni veš. Ukoliko volite lepe stvari, potražite dizajn koji vam se sviđa ili običnu belu korpu od platna ukrasite sami.

7. Rapsodija mirisa

Uredni i mirisni ormar pravo je uživanje, a za to su zaslužni mirisni ukrasni jastučići i kesice. Možete da birate između velike palete mirisa, a ukoliko volite tradicionalni miris najbolji izbor je lavanda. Potražite i mirisne sapune te ih rasporedite između polica.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: