Čarobna španska kuhinja: Veganski omlet s povrćem
Ako razmišljate o tome šta za večeru, Isprobajte ovu verziju omleta, bez jaja!
Španska kuhinja nas isprva asocira na tortilje i soseve, ali ova mediteranska umetnost kuvanja je mnogo više od toga.
Španska kuhinja je veoma raznolika, a pored obroka s mesom, postoji i mnogo veganskih ukusnih recepata koji bude sva čula. Jedan od njih vam predstavljamo danas u okviru našeg serijala četvrtkom pod nazivom #štazavečeru.
Predlog za večeru: Španski veganski omlet
Potrebni sastojci:
2 krompira
1 luk
4 kašike brašna od leblebija
prstohvat soli
biber
voda
maslinovo ulje
Isprobajte i… Pileći takos s povrćem
Način pripreme:
1. Iseckajte luk i krompir, začinite i propržite u tiganju s maslinovim uljem, na srednjoj temperaturi.
2. Dok se povrće dinsta, pomešajte brašno od leblebija s vodom, dok ne dobijete gustu smesu, nalik na palačinke.
3. Kada krompir i luk omekšaju, dodajte smesu i pecite dok ne porumeni. Zatim okrenite omlet i ispecite i s druge strane.
Poslužite toplo, uz sezonsku salatu. Prijatno!