

Ova piletina sa limunom je idealan obrok za vrele letnje dane. Pored toga što osvežava, obrok ima malo kalorija, pa u njemu mogu slobodno da uživaju i oni koji paze na ishranu.
Osim toga što je piletina spremljena na ovaj način sočna i ukusna, obradovaće vas i činjenica da se veoma lako i brzo pravi, te da ćete za samo pola sata imati gotovu večeru. Pravi izbor za sve zaposlene mame!
Pa da ne dužimo više, evo i recepta.
Piletina sa limunom
Sastojci:
1 kašika kukurznog brašna
1 kašika soja sosa
sok od jednog limuna
pulpa od jednog limuna
2 kašike kokosovog ulja
1 file pilećih grudi (oko 150 g)
1 sicno iseckana veća šargarepa
100 g brokolija
150 ml pileće supe (napravljene od pola kockice za supu)
4 mlada luka
biber, so
Isprobajte i… Piletina u umaku od brokolija
Način pripreme:
- Pomešajte kukurzno brašno s soja sosom i sokom od limuna.
- Zagrejte ulje u tiganju, dodajte pileće grudi, biber, so, iseckanu šargarepu i brokoli i propržite dva do tri minuta (dok piletina ne dobije zlatkastu boju).
- U tiganj sipajte smesu od soja sosa i limuna, dodajte pileću supu i iseckan mladi luk.
- Smanjite temperaturu i ostavite da se kuva 30 minuta.
- Skuvanu piletinu prelijte pulpom od limuna i poslužite uz smeđi pirinač i sezonsku salatu.