Doručak može i ovako: Slatki pečeni krompir s kokosom i borovnicama
Da li ste ikada isprobali ovu kombinaciju?
Kako vam zvuči ova kombinacija: slatki pečeni krompir s kokosom i borovnicama? Nama apsolutno savršeno!
Predstavljamo vam recept za ovaj malo drugačiji doručak, koji lako može da posluži i kao „sugarfree“ poslastica. Prirodna slatkoća i neutralni ukus slatkog krompira savršeno se uklapa s kokosom, puterom od orašastih plodova i svežim borovnicama. Da li smo vam već zagolicali maštu? Evo i recepta!
Pročitajte i… Slatki vs. obični krompir: Koji je zdraviji?
Slatki pečeni krompir s kokosom i borovnicama
Sastojci:
2 srednja slatka krompira (batat)
4 kašike jogurta
2 šake svežih borovnica
2 kašike putera od badema
1 kašika ljuspica badema
2 kašike kokosovih ljuspica
Članak se nastavlja posle reklama
Isprobajte i… Salatu s batatom i avokadom
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 180 stepeni. Operite batat i izbušite nekoliko rupica. Poslažite na pleh obložen pek papirom i pecite od 45 do 50 minuta.
- Pomešajte jogurt s ljuspicama kokosa, a bademov puter s ljuspicama badema.
- Kada se krompir ispeče, pažljivo ga presecite na pola, pazeći da ga ne presečete skoz.
- Nafilujte batat puterom od badema a zatim prelijte jogurtom s kokosom. Na kraju dodajte borovnice.Prijatno!
lepotaizdravlje.rsWestend61/iStock/Getty Images Plus via Getty Images