Šta za večeru: Keto pica s kobasicama
Keto pica sa kobasicama je naš izbor za ovonedeljnu rubriku „šta za večeru“.
Ovo italijansko jelo, bilo ono spremljeno po standardima keto dijete ili ne, je jedno od omiljenih jela širom sveta. Kao što znamo, pica je nastala u Italiji i isprva je bila „jelo za siromašne“. Vremenom, recepti su se nadopunjavali i menjali, ali jedno je ostalo isto- testo pečeno u rerni s dodatkom pelata i sira.
Danas, varijacija na temu je mnogo, ali jedno je sigurno: pica sama po sebi nema mnogo kalorija pa je idealna i kao deo mnogih dijeta. Mi vam danas predstavljamo jednu takvu varijantu.
Keto pica sa kobasicama
View this post on Instagram
Vreme pripreme: 20 min
Vreme pečenja: 15 minuta
Ukupno: 35 minuta
Za 6 osoba
Sastojci:
2 kašike kvasca
2 kašike tople vode
3 šolje narendanog mocarela sira
1 lagano umućeno jaje
1 šolja bademovog brašna
1/8 kašike soli
50 g kobasica
kečap, origano
Pročitajte i… Špageti-picu
Način pripreme:
- Zagrejte rernu na 190 stepeni. Postavite papir za pečenje u pleh i ostavite pleh sa strane.
- Pomešajte kvasac s toplom vodom i mešajte dok se kvasac sasvim ne rastvori. Ostavite smesu sa strane da „nadođe“.
- U mikrotalasnoj rastopite pola mocarela sir. (Dovoljno je da topite 30 sekundi)
- Pomešajte bademovo brašno s solju i dodajte sir te ponovo rastopite u mikrotalasnoj (na 20 do 30 sekundi).
- Mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Dodajte smesu u mešavinu vode i kvasca i umesite testo.
- Ostavite da odstoji pola sata.
- Testo razvaljajte oklagijom i prebacite u pleh.
- Premažite kečapom i dodajte kobasicu i origano.
- Pecite 10 minuta, dok kora ne bude zlatna.
- Narendajte mocarelu i vratite u rernu dok se sir ne istopi (još oko 5 minuta).
Poslužite toplo! Prijatno!
View this post on Instagram