Grilovane šargarepe s avokadom i nanom: Osvežavajuća kombinacija ukusa

by | avgust 26, 2021
Grilovane šargarepe s avokadom i nanom

Grilovane šargarepe s avokadom i nanom su zasluženo naš izbor za večeru za ovu nedelju. 

Šargarepa je prepuna hranljivih sastojaka, minerala i vitamina. Pored toga što blagotvorno deluje na zdravlje kože i očiju, ovo povrće poboljšava simptome anemije, ublažava bolove (naročito menstrualne) i sprečava gasove.

Isto tako, povoljno deluje na zdravlje nervnog sistema, ublažava anksioznost, a smanjuje i nivo lošeg holesterola.

Uz sve to, veoma je ukusna i idealno se slaže i uz slatka i uz slana jela. Danas, odlučili smo da vam predstavimo recept za laganu, ukusnu večeru koju ćete veoma brzo spremiti, a verujemo još brže pojesti 🙂

Članak se nastavlja posle reklama

Grilovane šargarepe s avokadom i nanom

Sastojci (za 4 osobe)

1 kašika kurkume
3 kašike soka od limuna
2 kašike meda
1 šolja maslinovog ulja
1 kašika đumbira u prahu
8 šargarepi srednje veličine
2 avokada
pola šolje sveže nane
so

Isprobajte i… Vegansku slaninu

Način pripreme

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Iseckajte šargarepu ljuštilicom i začinite kurkumom i solju.
  2. U činiji pomeđajte limunov sok i med, pa dodajte đumbir i so.
  3. Šargarepe prelijte s malo maslinovog ulja i stavite u pleh. Pecite 20ak minuta.
  4. Izvadite ih iz rerne i dok su tople prelijte mešavinom meda, đumbira i limunovog soka. Dodajte svežu nanu i poslužite.Prijatno!