Veganski braunisi: Sočni, mekani, neodoljivi!
Veganski braunisi su idealna lagana poslastica koju ćete obožavati!
Čokoladni braunisi ili jednostavno braunisi su kockasti čokoladni kolači koji mogu biti hrskaviji ili mekaniji. U smesu se, pored brašna i čokolade, mogu ubacivati orašasti plodovi, krem sir, voće, jaja, mleko, u zavisnoti koja se varijanta pravi.
Braunisi su postali popularni u Sjedinjenim Američkim Državama tokom 19. veka, a ubrzo, recept za ovaj kolač proširio se svuda po svetu.
View this post on Instagram
Uglavnom se jedu rukom, i poslužuju se uz mleko, sladoled ili pak posut šlagom ili prah šećerom.
Danas, varijacija na temu je mnogo, a mi vam predstavljamo ukusnu i sočnu vegansku varijantu.
Veganski braunisi
Sastojci:
140 g brašna
20 grama kakao praha
200 g šećera
80 ml biljnog ulja
1 kašika vanila ekstrakta
200 g crne čokolade
240 ml bademovog mleka
75 g čokoladnih mrvica
Isprobajte i… Veganska vanila torta
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
- U činiji pomešajte brašno, šećer i kakao prah.
- Dodajte ulje, vanila ekstrakt, bademovo mleko i istopljenu čokoladu. Promešajte dok se smesa ne sjedini.
- Dodajte čokoladne mrvice i promešajte ponovo.
- Sipajte smesu u pleh i pecite od 25 do 30 minzta, dok se ne uhvati hrskava korica.
- Poslužite uz kuglu veganskog sladoleda.
Prijatno!