Posle feta-paste stiže novi Tik-Tok trend: Špageti iz rerne!

by | oktobar 14, 2021
Špageti iz rerne

Špageti iz rerne najjednostavniji su mogući odgovor na pitanje šta za večeru (ili ručak) kada nemate vremena ili niste raspoloženi da uložite previše truda oko pripreme, a ipak želite da pojedete nešto ukusno!

Letos smo svi isprobavali feta pastu – recept koji je postao viralan zahvaljujući TikTokerima, a sada stiže nova ideja, koju smo takođe voljni da isprobamo: špageti iz rerne – #ovenbakedspaghetti.

Pročitajte i… Viralna feta pasta – vredi li je isprobati?

Recept je superjednostavan uz svega nekoliko najosnovnijih namirnica. Priprema je u sličnom stilu – ne može biti jednostavnija: namirnice se ubace u tepsiju pa se sve zajedno smesti u rernu. Još jedan plus: Pasta se kuva u sosu, a ne u vodi, što je čini još ukusnijom. A na kraju, da bi sve postalo potpuno neodoljivo, pobrinuće se mocarela – ili, uostalom, neki drugi sir po vašem izboru.

Već vam je krenula voda na usta? Ne brinite, dovoljno je oko sat vremena da obrok bude spreman!

Špageti iz rerne – recept

Potrebno:
  • 500 g špageta po izboru
  • 500 ml paradajz sosa
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk isečen na listiće
  • 3 čena sitno iseckanog belog luka
  • so, biber i drugi začini – po ukusu
  • narendana mocarela ili drugi sir
Priprema:
  1. U tepsiju odgovarajuće veličine poređajte špagete, pa ih prelijte paradajz sosom. Dodajte, crni i beli luk, so, biber i začinsko bilje (origano, majčina dušica, bosiljak, vlašac…), pa sve prelijte vodom da prekrije sastojke. Dobro promešajte da špagete na bi ostale slepljene.
  2. Poklopite tepsiju pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C oko 45 minuta. Izvadite špagete iz rerne, pospite ih narendanim sirom pa ih vratite u rernu na još oko 20 minuta.

Uživajte!

Članak se nastavlja posle reklama
@fooddolls Oven Baked Spaghetti #spaghetti #leadwithlove #pastatiktok #foodtiktok #foodtok #thefooddolls #fy #fypシ #foryoupage #easyrecipe #pasta #hack ♬ original sound – FoodDolls

bondarillia / iStock via Getty