Meksička piletina s kukuruzom i korijanderom: Jednostavno, neobično i ukusno!
Meksička piletina s kukuruzom i korijanderom je naš izbor za današnji ručak!
Iako ga definitivno ne koristimo koliko bi trebalo, kroijander je prisutan u kuhinjama širom sveta i to s razlogom. Pored neverovatnog ukusa, ovaj začin je bogat eteričnim uljima, proteinima, vitaminom C i organskim kiselina.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Korijander predstavlja jedno od najboljih prirodnih sredstava za čišćenje organizma od toksina i teških metala. Budući da sadrži veliku količinu gvožđa, može da pomogne u lečenju anemije.
Kiseline koje se nalaze u korijanderu vrlo su delotvoren u smanjivanju količine holesterola u krvi. Ovaj začin takođe povećava izlučivanje insulina iz pankreasa i na taj način pomaže u pravilnoj asimilaciji i apsorpciji šećera u krvim, što je posebno korisno za osobe koje pate od dijabetesa.
Korijander se dodaje glavnim jelima, supama i čorbama, a može postati i sastavni deo smutija. Mi smo danas odlučili da vam predstavimo ukusnu piletinu upravo s ovim začinom.
Meksička piletina s kukuruzom i korijanderom
Sastojci:
1/2 šolje iseckanog crnog luka
3 izgnječena čena belog luka
3 šolje kukuruza šećerca
3 šolje iseckanog pilećeg belog mesa
1 iseckana ljuta papričica
1/4 šolje iseckanog korijandera
3 kašike pavlake
2 kašike soka od limuna
so, biber, beli luk u prahu, maslinovo ulje.
Isprobajte i… Keto piletinu s brokolijem
Način pripreme
- Piletinu začinite solju, biberom i belim lukom u prahu, te prelijte maslinovim uljem. Ostavite da odstoji u marinadi 30 minuta.
- Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte crni i beli luk i kukuruz i pržite dok luk ne porumeni (oko 5 minuta).
- U tiganj dodajte mariniranu piletinu, korijander i ljutu papričicu i pržite dok piletine ne dobije zlatnu boju.
- Kada se piletina ispeče, dodajte korijander, pavlaku i sok od limuna i sve dobro promešajte.
- Ostavite da se krčka još pet minuta i sklonite sa vatre.
- Prebacite u činiju i poslužite uz omiljenu sezonsku salatu.
Prijatno!