Mafini s tikvicama i pestom: Zdrava i lagana užina
Mafini s tikvicama i pestom su naša omiljena užina ovih dana.
Već smo se mnogo puta dotakli teme zdravstvenih benefita tikvica, pa samim tim ne sumnjamo da se one s vremena na vreme zaista i nađu na vašem dnevnom meniju. Na našu sreću, tikvice možemo zaista kombinovati na mnogo načina.
Pored klasičnog grilovanja, preko zamene testenine s rezancima od tikvica, do mafina, proja i hleba, ovo povrće ima široku primenu i slaže se gotovo uz sve.
Mi smo danas odlučili da isprobamo mafine s ovim povrćem, pa vam u nastavku predstavljamo recep. Verujemo da će ukus i vas očarati. Pa da ne dužimo više…
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Mafini s tikvicama i pestom
Sastojci:
šolja bademovog
šolja ovsenog brašna
1 kašičica morske soli
1 kašičica sode bikarbone
pola kašičice bibera
12 jaja
1 šolja narednanih tikvica
1/2 šolje parzmezama
1 šolja pesto sosa
maslinovo ulje po potrebi
Isprobajte i… Grilovane tikvice s nanom
Način pripreme:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- Pleh za mafine namažite maslinovim uljem i ubacite papir za pečenje.
- U činiji pomešajte bademovo i ovseno brašno, so, sodu bikarbonu i biber.
- U drugoj činiji ulupajte jaja, dodajte tikvice i sir i promešajte. Dodajte pesto i mešajte dok se sastojci ne sjedine.
- Zatim, u činiju s tikvicama i jajima dodajte pomešane suve sastojke i mešajte dok ne dobijete gusti smesu.
- Ostavite da odstoji 15 minuta.
- Sipajte smesu u kalup do vrha.
- Pecite od 30 do 35 minuta, dok mafini ne dobiju zlatnu koricu.
- Poslužite toplo.
Prijatno!