Zapečeni punjeni krompir: Kao prilog ili kao glavno jelo
Zapečeni punjeni krompir je naš favorit za obrok (ili dodatak obroku) u ovim hladnijim danima.
Na mnogo načina možemo da pripremamo krompir. A oni koji uživaju u ovom povrću sigurno imaju problem da se odluče koje jelo od krompira im je omiljeno.
Mi smo se danas odlučili na jednu varijantu punjenog krompira, sa brokolijem i puterom. Isprobajte ovaj recept već danas!
View this post on Instagram
Zapečeni punjeni krompir
Sastojci
4 veća krompira
2 kašike putera
1 manji luk, iseckan
1 pakovanje smrznutog brokolija
kašika maslonovog ulja
2 kašike sušenog peršuna
so, biber
soja sos
Pročitajte i… 10 načina na koje možete pripremiti krompir
Način pripreme:
1. Zagrejte rernu na 220 stepeni.
2. Krompir dobro operite i viljučkom izbušite koru.
3. Tako probušen krompir stavite u mikrotalasnu na najvišu temperaturu i nega se peče 12 minuta. Ukoliko nemate mikrotalasnu, ostavite u zagrejanoj rerni 20 minuta.
4. Nakon toga pecite krompir još 15 u rerni.
5. Izvadite iz rerne i kada se prohladi presecite ga na pola.
6. Sredinu svake polovine izvadite kašikom, pazeći da kora ostane netaknuta.
8. Sredinu krompira izgnječite viljuškom.
7. U tiganju zagrejte puter, dodajte luk i prodinstajte. Zatim, dodajte brokoli i izgnječeni krompir i propržite mešajući dok se svi sastojci ne sjedine. Začinite po ukusu.
8. Smesu kašikom stavljajte u polovine krompira.
9. Kromipir stavite u pleh obložen pek papirom.
10. Prelijte maslinovim uljem, soja sosom i pospite peršunom.
11. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni još 15 minuta, dok se ne uhvati zlatna korica od nadeva.
12. Poslužiti toplo, uz glavno jelo ili kao zaseban obrok.
Prijatno!