Pirinač od karfiola: Ukusno, neobično i zdravo! A priprema se tako lako!

by | decembar 25, 2021
Pirinač od karfiola

Da li biste isprobali pirinač od karfiola?

Ukoliko vi ili vaši ukućani ne vole pirinač,  želite da isprobate nešto novo ili jednostavno tražite načine kako da uvrstite više povrća u svoj dnevni meni, mi vam nudimo jedno sjajno rešenje.

Isprobajte i… Punjeni karfiol je idealan keto ručak

Karfiol je tako raznovrsno povrće. Može da bude glavni sastojak čorbi, soseva i umaka, ali je sjajan i kao prilog glavnom obroku. Uz dodatak određenih začina i preliva može da bude čak i glavno jelo. A pored svega toga, karfiol je i veoma zdrav. Sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6 i B9 i minerale. Odličan je izvor vlakana, proteina, fosfora, kalijuma i ima sadrži velike količine vitamina C.

Pirinač od karfiola

Za 8 osoba

Potrebni sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama

1 velika glavica karfiola

Način pripreme

  1. Temeljno operite i osušite glavicu karfiola.
  2. Zatim uklonite lišće a karfiol narendajte na rende (na veće rupice). Možete koristiti i blender ali pazite da se karfiol ne usitni previše.
  3. Nakon toga, ovaj „pirinač“ umotajte čistom kuhinjskom krpom kako bi se upio višak vlage.
  4. I to je- to. Dobili ste pirinač od karfiola.

Pročitajte i… Šta za večeru: Ove šnicle od karfiola sa začinima jednostavno morate probati, a deluju i antiupalno!

Lako se kuva, a može se jesti i sirov. Ukoliko ga kuvate, zagrejte vodu i dodajte kašiku maslinovog ulja. Ubacite ovaj pirinač i kuvajte od pet do osam minuta. Poslužite uz umak po želji (soja sos, pavlaka, biljni sir).

Članak se nastavlja posle reklama

Savet plus: Sirov pirinač možete i zamrznuti i čuvati do mesec dana. Skuvani će biti dobar za konzumiranje pet dana, ukoliko ga čuvate u frižideru.

Članak se nastavlja posle reklama

 

lepotaizdravlje.rs Monica Lorenzo/iStock/Getty Images Plus via Getty Images