Veganski prebranac je idealan zimski obrok prepun proteina
Veganski prebranac je naš izbor za ručak ovog vikenda, a zašto, otkrivamo vam u nastavku.
Već smo dosad navikli da gotovo svako jelo može da bude vegansko. A isto tako nam je dosad postalo jasno da je veganska kuhinja i te kako ukusna, beu obzira što ne sadrži namirnice životinjskog porekla.
View this post on Instagram
Odlučili smo da vam danas predstavimo pasulj prebranac, na veganski način, koji može biti idealan za prijatelje vegane ili pak u toku posta.
Veganski prebranac
Sastojci:
1-2 kašike maslinovog ulja
1 srednji crni luk, iseckan
4 iseckana čena belog luka
3/4 šolje melase
1/2 šolje smeđeg šećera
3/4 šolje kečapa
3/4 kašičice soli
2 kašičice jabukovog sirćeta
1 1/2 kašičice soja sosa
2 kašičice ljutog kečapa
400 g belog pasulja prebranca, prethodno skuvanog ili oceđenog iz konzerve
Isprobajte i… Veganski burger od pasulja
Način pripreme:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi. Dodajte crni luk i pržite pet minuta, stalno mešajući. Kada luk omekša, dodajte beli luk i pržite još jedan minut.
- U luk dodajte melasu, smeđi šećer, kečap, so, sirće, soja sos i ljuti kečap.
- Mešajte dok se smesa ne sjedini pa dodajte pasulj.
- Propržite nekoliko minuta i smesu sipajte u vatrostalnu posudu.
- Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni sat vremena.
- Skinite foliju i zapecite još 15 minuta, dok se na vrhu ne uhvati korica.
- Poslužite toplo uz sezonsku salatu.
Ovaj prebranac može da stoji u frižideru do pet dana, a može i da se zamrzne, pa da se čuva u zamrzivaču.
SAVET PLUS
Ukoliko želite da prebranac bude manje sladak, smanjite količinu smeđeg šećera ili koristite paradajz sok umesto šećera.