Mini čizkejk od borovnice: Zasladite ovaj vikend!
Mini čizkejk od borovnice osvežavajući je i lagani desert u kojem može da uživa cela porodica.
Čizkejk je odavno postao jedan od omiljenih poslastica u svetu, ali i kod nas. Priprema se jedostavno, varijacija na temu je bezbroj, a spoj kiselo slatkog nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Baš zato, jedna verzija čizkejka je i naš izbor za desert ovoga vikenda.
Isprobajte i… Veganski čizkejk s višnjama
Ipak, odlučili smo da malo „začinimo“ stvari, pa vam nudimo mini verzije u kojima će, verujemo, najviše uživati oni najmlađi sladokusci.
Mini čizkejk od borovnice
Sastojci:
Za koru:
120 g oraha ili lešnika
75 g ovsenih pahuljica
100 g natopljenih urmi
Fil:
300 g prethodno natopljenog indijskog oraha
180 ml kokosovog mleka
96 ml plus 1 kašika agava sirupa
30 ml limunovog soka
1 kašika vanila ekstrakta (opciono)
450 g sitnog neutralnog sira
Plus: 1 šolja borovnica
Isprobajte i… Sirovi rafaelo čizkejk
Način pripreme:
- U blender stavite sastojke za koru i dobro izblendajte.
- Smesu prespijte u kalup za mafine* i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru dok ne pripremite fil.
- Sipajte sastojke za fil (izuzev sira) u blender i izblendajte.
- Smesu sipajte u činiju i dodajte sir. Mešajte spatulom lagano, dok se sastojci ne sjedine.
- Prelijte preko kore i vratite u frižider na sat vremena.
- Nakon toga, na fil dodajte borovnice.
- Poslužite hladno.
- Prijatno!
* Ukoliko nemate kalup za mafine, čizkejk možete napraviti i u čašama ili posudicama.