RECEPT: Pileća salata sa ananasom
PORTEBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 40 min.
- 400 g pilećeg belog mesa
- 200 g mariniranih šampinjona
- 200 g ananasa iz konzerve
- 1 manji celer
- 150 g majoneza
- 2 dl pavlake
- 1 kašika senfa
- 1 šargarepa
- 1 kisela jabuka
- 2 kašike seckanog lista celera
- 4 lista zelene salate
- mešavina začina, kari
PRIPREMA:
1. Pileće belo meso skuvati, ohladiti i iseći na kocke. Šampinjone iseckati na listove, ananas na kocke, oguljenu jabuku na štapiće, a celer i šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti pavlaku, majonez i senf, te dodati piletinu, ananas, šargarepu, jabuku, šampinjone i list celera. Potom dodati mešavinu začina i kari, pa lagano promešati.
3. Pripremljenu salatu ostaviti u frižideru da se ohladi, a zatim je servirati na listovima zelene salate i dekorisati po želji.
REČ PLUS:
Živinsko meso je idealno za postizanje vitke linije
jer sadrži mali procenat masnoće i holesterola, a mnogo životinjskih
belančevina koje aktiviraju sagorevanje masti i na taj način pomažu u
skidanju viška kilograma.