RECEPT: Pileća salata sa ananasom

by| novembar 23, 2009

Pileca salata sa ananasom recept

PORTEBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 40 min.

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 200 g ananasa iz konzerve
  • 1 manji celer
  • 150 g majoneza
  • 2 dl pavlake
  • 1 kašika senfa
  • 1 šargarepa
  • 1 kisela jabuka
  • 2 kašike seckanog lista celera
  • 4 lista zelene salate
  • mešavina začina, kari

     

    PRIPREMA:

    1. Pileće belo meso skuvati, ohladiti i iseći na kocke. Šampinjone iseckati na listove, ananas na kocke, oguljenu jabuku na štapiće, a celer i šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende.
    2. U odgovarajućoj posudi umutiti pavlaku, majonez i senf, te dodati piletinu, ananas, šargarepu, jabuku, šampinjone i list celera. Potom dodati mešavinu začina i kari, pa lagano promešati.
    3. Pripremljenu salatu ostaviti u frižideru da se ohladi, a zatim je servirati na listovima zelene salate i dekorisati po želji.

    Članak se nastavlja posle reklama

     

    REČ PLUS:

    Živinsko meso je idealno za postizanje vitke linije
    jer sadrži mali procenat masnoće i holesterola, a mnogo životinjskih
    belančevina koje aktiviraju sagorevanje masti i na taj način pomažu u
    skidanju viška kilograma.

    Članak se nastavlja posle reklama

     

    Izvor:  

    Članak se nastavlja posle reklama

    Tagovi: