Zdrava piletina
Divno jelo koje će vam dati sve potrebne nutritivne sastojke, a nećete morati da brinete o kalorijama.
Sastojci:
– 1 ¾ konzerve celog paradajza;
– 1 supena kašika maslinovog ulja;
– 4 pilećih grudi bez kostiju i kožice;
– ½ kafene kašičice soli;
– biber po ukusu;
– 1 crvena paprika, iseckana;
– pola većeg luka, iseckanog;
– 2 češnjaka belog luka;
– 225 g smeđeg pirinča;
– 400 ml pilećeg bujona;
– ¼ kafene kašičice mlevene paprike;
– 1 lovorov list;
– 225 g smrznutog graška;
– 100 g svežeg bosiljka.
Postupak:
1. Stavite sadržaj konzervi paradajza u blender i izmiksajte paradajz sa sokom. Ostavite po strani.
2. Zagrejte ulje u velikoj šerpi na srednjoj temperaturi. Posolite i pobiberite pileće grudi. Pecite meso sa svake strane po 3 minute, zatim ga prebacite na tanjir.
3. Dodajte crvenu iseckanu papriku, beli luk, i luk u šerpu i dinstajte oko 5 minuta dok neomekša. Dodajte pirinač i dinstajte oko minute povremeno mešajući. Dodajte bujon, izmiksan paradajz, lovorov list i ostatak soli i bibera. Pojačajte temperaturu dok ne proključa smesa.
4. Posle ključanja smanjite temperaturu, poklopite šerpu i kuvajte 25 minuta, povremeno mešajući.
5. Vratite piletinu u šerpu i probajte da namestite meso tako da se potopi u smesi. Poklopite opet šerpu i dinstajte još 15 minuta.
6. Dodajte grašak i kuvajte dok se pirinač ne skuva. Izvadite lovorov list. Služite sa svežim bosiljkom.
Porcije: 4;
Priprema: 15 minuta;
Kuvanje: 1 sat i 10 minuta;
Ukupno: 1 sat i 15 minuta.
Autor: www.klinikaPERINATAL.com