PARFE SRCA

by | januar 31, 2012

(Recept onlajn kuvarice Minje Bogdanovski)

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci za 12 komada:

200 g kesten pirea

3 kašike šećera u prahu

Članak se nastavlja posle reklama

1 aroma ruma

250 ml slatke pavlake

Članak se nastavlja posle reklama

100 g crne čokolade

50 g bele čokolade

1 kašika ulja

 

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Kesten i šećer dobro izmešajte, pa dodajte slatku pavlaku i rum. Smesu mešajte dok se ne zgusne, pa je podelite na dva dela. Crnu čokoladu istopite na pari ili u mikrotalasnoj, zatim malo prohladite, pa dodajte u jednu polovinu umućene smese i promešajte da se izjednači.

Silikonske kalupe u obliku srca punite do polovine svetlom smesom, zatim ostavite 30 minuta u zamrzivač da se malo stegne. Izvadite kalupe i popunite ih do vrha tamnijom smesom. Vratite ih ponovo u zamrzivač na još 30 minuta.

Izvadite srca iz kalupa, pa gornji deo premažite belom čokoladom, koju ste prethodno otopili sa uljem. Ukrasite kraljevskom glazurom (royal icing) ili nekim dekorativnim jestivim detaljima. Čuvajte u frižideru do služenja.

 

*Intervju sa Minjom pročitajte u aktuelnom broju našeg magazina.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Izvor: www.minjina-kuhinjica.com

 

Bojana Janjušević, urednica Zdravlja

Tagovi: