Pileća čorba sa jabukama
(Izvor: www.minjina-kuhinjica.com)
Sastojci:
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
Članak se nastavlja posle reklama
1 veza zeleni
100 g graška
1 jabuka
Članak se nastavlja posle reklama
3 veća krompira
1 belo pileće meso
Članak se nastavlja posle reklama
1 jaje
1 čaša pavlake
1/2 veze lista peršuna
so
biber
Članak se nastavlja posle reklama
suvi začin
1 list lovora
Priprema:
Sitno iseckati luk i propržiti na ulju da bude „staklast“. Dodati zelen, krompir isečen na kockice i šargarepu isečenu na kolutove. Dodati izrendanu jabuku, grašak i pileće meso isečeno na kockice. Naliti vodu i dodati lorber. Kad se čorba skuva, dodati umućeno jaje. Na kraju, začiniti po ukusu i dodati iseckani peršun. Servirati u tanjir sa kašikom-dve kisele pavlake.
Članak se nastavlja posle reklama
Bojana Janjušević, urednica Zdravlja