Mus od bele čokolade
Nabicite osmeh na lice, bez obzira što je napolju 15 stepeni ispod nule. Ostavite sve obaveze za sutra i ne izlazite iz pidžame. Napravite poslasticu i uživajte u ukusnoj, toploj, beloj čokoladi.
Sastojci:
– 250 ml slatke pavlake
– 100 g bele čokolade
– 300 ml mleka
– par kapi esencije vanile
– cimet
– muškatni oraščić
– đumbir
Priprema:
1. U dublju posudu stavite slatku pavlaku i razlomljenu čokoladu i mešajte kutlačom ili mutilicom svo vreme da se čokolada otopi pa sve dok smesa ne prokuva.
2. Kad prokuva dodajte esenciju vanile i začine po želji, promešajte, dodajte mleko i ostavite da smesa opet zavri, povremeno mešajući. Poslužite vruće.
*Ako volite još intenzivniji ukus, dodajte još 100 g čokolade. Od ove količine sastojaka dobićete oko 600 ml vruće čokolade. A takođe možete dodati voće po vašem izboru.