Pileća prsa s orasima i začinima
Sastojci:
– 600 g pilećih prsa
– 1/2 šoljica hlebnih mrvica
– 1/8 kašičica mlevene crvene paprike
– 1/2 šoljica orasa
– 1/4 šoljica peršuna
– 1 veći belanjak
– 1 kašičica senfa
– biber
– so
– maslinovo ulje
Priprema:
1. Ugrejte rernu na 250 stepeni C. Stavite kalup za pečenje.
2. Na velikom tanjiru mešajte hlebne mrvice, mlevenu crvenu papriku, pola kašičice soli i 1/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera.
3. Meljite orase i peršun sve dok ne budu fino samleveni. Ubacite u smesu s hlebnim mrvicama i dobro sjedinite. Ostavite po strani.
4. U posudi izmešajte belanjke i senf.
5. Jedan po jedan komad mesa umočite u mešavinu belanjaka, pa u mešavinu s hlebnim mrvicama i orasima – samo jednu stranu mesa, drugu ostavite kao što je i bila.
6. Poslažite na kalupu za pečenje, a stranu koja je obložena smesom okrenite prema gore. Prelijte s malo maslinovog ulja.
7. Pecite dok ne dobiju zlatnosmeđu nijansu. Narežite na tanje kriške.