Kad centrimetri sruše snove…

by | februar 7, 2012

Mlada holandska manekenka Ananda Marčildon, proglašena je pobednicom holandske verzije rijalliti šoua „Top-Model“. Kao pobednica, osvojila je unosnu nagradu u iznosu od 75.000 eura kao i trogodišnji ugovor s modnom agencijom „Elite Model Management“, koja je u poslednjih nekoliko godina već preživela nekoliko skandala, uključujući onaj najveći u kojem su bili optuženi za podvođenje mladih modela i navođenje na konzumaciju opijata.

Naime, Ananda je prošle nedelje podigla tužbu protiv agencije „Elite Model Management“ zato što ju je agencija otpustila nakon 2 godine trajanja ugovora, i zato što su joj isplatili samo 10.000 eura od navedenih 75.000. Kao razlog otkaza ugovora, Anandini advokati navode 2cm viška u bokovima te izjave agenta kako „ima fino lice ali debelo dupe“, kao i izjavu da nikada neće postati model jer nije pogodna za pistu.

Članak se nastavlja posle reklama

„Elite“ je odgovorio protivtužbom u kojoj navode kako njihovi modeli imaju obavezu da ostanu u određenim merama i da zbog njenih bokova nisu uspvali da nađu angažmane za manekenku: „Na „couture“ revijama modeli nose odeću koja je izrađena u samo jednoj veličini, a ta veličina je izrazito mala. Tako funkcioniše modno tržište i agencije na to ne mogu da utiču. Modeling nije za svakoga“, izjavili su iz „Elite-a“.

Tagovi: