„Cheesecake“ s nutelom
Sastojci:
Korica
– 12 smrvljenih čoko keksa
– 3 kašike margarina
Krem
– Veliki paket kremastog sira
– 2/3 šolje nutele
– 1 kašika ekstrakta od vanile
– 1 pakovanje smrznutog šlaga
Ukrasni krem
– Umućena slatka pavlaka
– Čokoladne mrvice
– Mrvljeni bademi, lešnici ili orasi
Priprema:
1. U manju posudu pomešajte smrvljene keksiće i margarin u jednoličnu smesu. Ravnomerno razdelite u posudice i kašikom pritisnite na dno.
2. U velikoj činiji dobro izmiksajte kremasti sir i nutelu električnim mikserom, a zatim dodajte smrznuti šlag i kašičicu ekstrakta od vanile i nastavite mešati. Raspodelite u šolje i oblikujte, a zatim pokrijte posudice folijom i ostavite barem dva sata u frižideru pre posluživanja.
3. Izmiksaj slatku pavlaku i stavite na desert pre samog posluživanja. Posipajte čokoladnim mrvicama, orasima, lešnicima i bademima.