Proteinski sendvič u tortilji za poneti + video
Zdravije je pripremiti obrok za posao kod kuće, umesto gotovih jela i sendviča u supermarketima. Pogledajte kako se pravi ukusan proteinski sendvič.
Ukoliko ste ljubitelj planiranja oborka i pripreme istih unapred, svideće vam se to što ovaj proteinski sendvič možete čuvati nekoliko dana u frižideru. A onda, kada poželite da ga servirate, nije potrebna dodatna priprema, već je spreman za obrok.
U nastavku pogledajte recept, kao i nutritivne vrednosti.
Proteinski sendvič u tortilji za poneti + video
Kada nemate mnogo vremena ujutru, a ipak želite da napravite zdrav obrok, proteinski sandvič je jedan od najboljih i najbržih izbora. Njegova prednost je u tome što ga možete pripremiti i ranije (veče pre) ili ga servirati odmah – u zavisnosti od vašeg rasporeda i organizacije.
Zvezda ovog recepta su piletina i humus (namaz od leblebije) koji su vrlo bogati proteinima, a ne sadrže visok procenat masti. Zbog toga je ovo odličan recept za zaposlene koji su u pokretu ili za sportiste.
Nutritivne vrednosti
U nastavku pogledajte nutritivne vrednosti porcije protinskog sendviča:
- kalorije: 518 kcal
- proteini: 40g
- ugljeni hidrati: 26g
- masti: 22g
Kako se pravi proteinski sendvič?
Da biste napravili ovaj ukusan proteinski sandvič, za recept će vam biti potrebno:
- 1 tortilja
- 1 kašika pesto namaza
- 1 kašika humusa
- 100g cepkane piletina (pečena u rerni na 220c oko 15min)
- 3 čeri paradajza
- polovina manjeg krastavca
- pola šake baby spanaća
- 1 kašika mladog kozjeg sira
Pre nego što počnete sa pripremom, naseckajte povrće. Tortilju premažite humusom, a zatim ravnomerno poslažite piletinu i povrće. Na kraju dodajte mladi sir i pesto namaz. Zamotajte tortilju tako što ćete presaviti donji i gornji deo, a zatim je uviti.
Servirajte proteinski sendvič odmah ili ga spakujte u aluminijumsku foliju i ostavite u frižideru ne duže od 3 dana. Možete pripremiti i nekoliko porcija unapred i poneti sa sobom kada vam je potrebno.
View this post on Instagram