Pasta sa čeri paradajzom i belim lukom: Ukusan ručak za samo 20 minuta! (+ video)

by | jul 6, 2023
Pasta sa čeri paradajzom

Pasta sa čeri paradajzom i belim lukom idealan je letnji ručak, a što je najbolje od svega, sprema se za svega 20 minuta!

Leti svi nekako težimo što lakšim i jednostavnijim obrocima. Pored toga što nam vrućina ne dozvoljava da satima stojimo za šporetom, ni telo baš nije presrećno da konzumira pretešku hranu. Baš zato, trudimo se da konzumiramo lake obroke koji se jednako lako i pripremaju.

Iz tog razloga, mi smo za dana odabrali ovaj jednostavan recept. Dok su zdravstveni benefiti belog luka nadaleko poznati (ipak je u pitanju prirodni antibiotik), sezona čeri paradajza koja je pred nama, insprisala nas je na ovo italijansko jelo. Čeri paradajz je pun vitamina i minerala, jača imunitet, pomaže u mršavljenju, a ima i antikancerogena dejstva. Uz sve to, neverovatno je ukusan i neizostavni je deo skoro svakog mediteranskog jela! Baš kao što je i ovo koje vam predstavljamo u nastavku.

Pasta sa čeri paradajzom i belim lukom

Za 4 osobe
768 kcal

Sastojci:

225 grama špageta
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 glavica belog luka
20 čeri paradajza
1 kašika origana
1/2 šolje belog vina (oko 120 ml)
10 listova bosiljka
30 grama rendanog tvrdog sira po ukusu
so, biber (po ukusu)

Članak se nastavlja posle reklama

Pasta sa čeri paradajzom i belim lukom- način pripreme:

  1. Sipajte vodu u šerpu, dodajte prstohvat soli i ostavite da provri.
  2. Za to vreme, oljuštite beli luk i iseckajte ga. Čeri paradajz dobro operite i isecite na polovine. Iseckajte i listove bosiljka.
  3. Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi i dodajte tri kašike maslinovog ulja.
  4. Nakon nekoliko minuta dodajte iseckani beli luk. Pržite ga jedan minut uz konstantno mešanje, a zatim dodajte čeri paradajz.
  5. Nakon tri minuta (kada paradajz omekša), dodajte origano, so i biber i nežno promešajte. U smesu sipajte belo vino i iseckan bosiljak.
  6. Ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi.
  7. Kada voda u šerpi proključa, dodajte špagete i skuvajte ih.
  8. Kada se špagete skuvaju, procedite ih i dodajte u tiganj s ostalim sastojcima. Lagano promešajte dok se sastojci ne sjedine sa špagetama.
  9. Sipajte u tanjir i narendajte tvrdi sir od gore.
  10. Prijatno!

https://www.lepotaizdravlje.rs/preporuka/toskanska-pasta-sa-piletinom/

 

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljegbh007/iStock/Getty Images Plus via Getty Images