Ovo još niste probali: Pica od tikvica
Pica- testo od tikvica je za kratko vreme postalo hit. Otkrijte zašto
U ovom receptu će uživati cela porodica. Pica od tikvica je zdravija opcija od standardne testenine, lakše se vari pa je pogodna i za večernje sate, a ukus je – pravi italijanski. Da li je teško napraviti picu od tikvica? Recimo samo da je vreme pripreme svega 7 minuta!
Da li je testo od tikvica bolja opcija od klasičnog?
Nutricionisti tvrde da jeste i za to postoji nekoliko razloga. Pre svega, u pica testo sa tikvicama sadrži daleko manje kalorija, od klasičnog testa. Sadrži i manje ugljenih hidrata i manje glutena, pa je stoga daleko bolji za naš probavni sistem. Vlakna iz tikvica dodatno će ubrzati varenje. Naš metabolizam će nam biti zahvalan.
Pica od tikvica – recept
Recept za jednu koru:
dve veće tikvice
1 jaje
80 grama brašna po izboru
so
Punjenje:
kečap ili paradajz sos,
50 grama topljivog sira (preporuka je da bude mocarela)
slama, šunka, slanina
Kako se pravi pica od tikvica? Video!
View this post on Instagram
Priprema:
Očistite i narendajte tikvice, posolite i ostavite desetak minuta da otpuste vodu. Dobro ih iscedite, a potom pomešajte sa jednim jajetom i brašnom. U smesu dodajte i soli po ukusu. Dobro sjedinite testo. U podmazan i zagrejan tiganj rasporedite smesu tako da dobijete oblik testa za picu.
Ispecite testo najpre sa jedne, a potom i sa druge strane. Koliko dugo ćete peći, zavisi od toga da li se opredeljujete za vegetarijansku ili mesnu opciju.
Vegetarijanska pica od tikvica
Pecite testo dok sa donje strane ne postane zlatno smeđe. Okrenite na drugu stranu, pa gornju stranicu premažite paradajz pelatom i narendajte sir. Kada se sir istopi – prica je gotova.
Mesna varijanta pice od tikvica
Zapecite testo u tiganju sa obe strane, tako da se stegne, ali da još ne promeni boju. Prebacite ga u tepsiju obloženu pek papirom i sa gornje strane premažite paradjz pelatom, a potom stavite klasičan pica nadev po želji. Završite sirom. Stavite u zagrejanu rernu na 3-4 minuta, da se sir istopi.
Prijatno!