Mafini od tikvica i paprike: Brza večera za celu porodicu
Slani mafini su uvek odlična poslastica ili brza, a hranljiva večera. Ovi mafini od tikvica su na sve to i izuzetnog ukusa!
Da li su tikvice zdrave?
Tikvice su omiljeno letnje povrće jer su nisko kalorične, a sa druge strane bogate vlaknima koje prijaju našem probavnom sistemu.
Koje vitamine obezbeđuje paprika?
Paprika je, naročito crvena babura, izuzetno bogata vitaminom C – više nego paradajz ili limun. Takođe, ona sadrži i antioksidanse koji su našem telu potrebni posebno preko leta. Ona je bogata i beta-karotenima, kao i vitaminima A.
Mafini od tikvica jednostavan recept
Sastojci:
100 grama brašna
1 veća tikvica
1 veća paprika babura
2 jajeta
200 gr čedar sira
Mafini od tikvica – video recept
Priprema mafina od tikvica
Tikvicu narendati, posoliti i ostaviti da otpusti vodu. Baburu iseći na manje kvadratiće. Umutiti dva jajeta sa kašičicom soli i kašičicom bibera. Spojiti jaja, baburu i tikvice, izmešati, a onda dodati rendani čedar ili neki drugi topljivi sir. U smešu dodati 100 grama brašna.
Margarinom namastiti kalup za mafine, pa napuniti smesom. Peći 20 – 25 minuta minuta na 180 stepeni.
Prijatno!