Zapečene pileće rolnice sa sirom i spanaćem: Ne može ukusnije
Zapečene pileće rolnice sa sirom i spanaćem zadovoljiće i najprobirljivije sladokusce. Uopšte nisu komplikovane za pripremu, a preukusne su.
Zapečene pileće rolnice sa sirom i spanaćem: Nutritivno veoma bogato jelo
Zapčene pileće rolnice sa sirom i spanaćem ukusno je jelo koje kombinuje proteine iz piletine, kalcijum iz sira i razne hranljive materije iz spanaća. Ovo jelo je bogato proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima. Šta sve sadrže zapečene pileće rolnice:
- Proteini: Piletina je izvor visokokvalitetnih proteina koji su važni za izgradnju i obnovu ćelija, mišića, tkiva i enzima.
- Vlakna: Spanać je dobar izvor vlakana, što je korisno za probavu, osećaj sitosti i održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi.
- Vitamini: U spanaću se obično nalaze vitamini kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin K i folna kiselina. Vitamin A je važan za zdravlje očiju, dok vitamin C podržava imunološki sistem. Vitamin K je neophodan za zgrušavanje krvi.
- Minerali: Sir je izvor kalcijuma, minerala važnog za izgradnju i održavanje čvrstih kostiju i zuba. Takođe, spanać sadrži minerale kao što su gvožđe i magnezijum, koji igraju uloge u raznim metaboličkim procesima organizma.
Hranljive vrednosti konkretnog jela mogu varirati u zavisnosti od recepata, količine sastojaka i načina pripreme. U sledećem video snimku možete videti jedan od načina za pripremu zapečenih pilećih rolnica:
Kako ih mi pripremamo
Sastojci:
- 900 g pilećih prsa
- so i biber po ukusu
Za fil:
- 100 g krem sira
- 100 g punomasnog tvrdog sira
- 200 g spanaća (može i zamrznutog)
- 1 paradajz
- 5 g belog luka u prahu
Za sos:
- 50 g narendanog parmezana
- 1 pavlaka za kuvanje
- 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
- malo soli i bibera
Priprema:
- Isecite meso po dužini na tanje šnicle i istucite ih tučkom. Posolite i pobiberite
- Iseckajte spanać i pomešajte ga s narendanim punomasnim sirom i krem sirom. DOdajte u to iseckan paradajz i beli luk. Dobro promešajte.
- Filujte pileće šnicle i urolajte ih. Poređajte rolnice u vatrostalnu podmazanu posudu. . Premažite ih uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 25 minuta.
- Pomešajte sastojke za sos i prelijte preko piletine. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
Prijatno!
Napomena: Ako su rolnice manje i taman napune posudu, tako da ne mogu da se otvore priliko pečenja, ne morate ih vezati kuhinjskim koncem.