Pita sa šampinjonima

by | februar 20, 2012

Lagana pita sa šampinjonima. Može se služiti kao predjelo, a uz jogurt može biti sjajan doručak.

Sastojci:

kore za pitu ili gibanicu

– 300 g šampinjona
– 2 glavice crnog luka
– 3 kašike ajvara
– 1 kašika soli
– origano
– 1/2 šolja ulja

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

1. Izdinstajte na ulju sitno isečen crni luk, pa dodajte šampinjone. Kada se dobro izdinstaju šampinjoni i luk dodajte soli po ukusu i malo origana.

2. Kore podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo premažite ajvarom i ravnomerno rasporedite izdinstane šampinjone.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Uvijte u rolne, premažite uljem i pecite u podmazanom plehu.

4. Kada dobije rumenu boju pitu izvadite iz rerne i poprskajte hladnom vodom, a potom prekrijte krpom i ostavite da odstoji pola sata .

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: