Lisnate rolnice s nutelom i lešnicima

by | februar 24, 2012

I vi možete da budete prava domaćica i da napravite divna lisnata peciva koja će svakog oduševiti. Kupite lisnato testo i u par koraka ova slatka poslastica, koju možete da srevirate kao jutarnji obrok, biće gotova!

Sastojci:

– 3/4 šolje nutele

– 1/2 kašike ekstrata vanile pomešanog sa vodom

Članak se nastavlja posle reklama

– 3 kore lisnatog testa

– 3/4 šolje iseckanog lešnika

– rastopljeni maslac

Članak se nastavlja posle reklama

– šećer

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

1. Pre svega otopite listove lisnatog testa ako su zamrznuti. Testu je potrebno 30-40 minuta da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Ono ne treba biti ni previše mekano ni previše čvrsto. Pospite ga brašnom ukoliko se lepi. Ukoliko se testo previše opusti vratite ga u frižider da se stegne.

2. Stavite nutelu u činiju, a onda u mikrotalasnu da se otopi na 15 sekundi. Dodajte ekstrat vanile u nutelu i promešajte sastojke da se sjedine.

3. Uzmite jedan list lisnatog testa i premažite ga nutelom ostavljajući krajeve slobodne da nutela ne iscuri. Zatim ravnomerno pospite lešnike preko nutele. Držeći ivice čvrsto urolajte testo i lepo umutajte da vam ništa ne iscuri sa strane.

4. Premažite testo s rastopljenim maslacem. Tankim nožem sve tri rolne isecite na parčiće.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Sve rolnice pospite šećerom i pecite na 360 stepeni oko 15 minuta dok ne postanu zlatne. Pazite da ne pregore jer se lisnato testo veoma brzo peče. Poslužite uz čaj ili kafu!

Tagovi: