Pita s višnjama
Ništa ukusnije i osvežavajuće od pite s višnjama. Predstavljamo vam lisnatu cherry pitu iz bakine kuhinje.
Sastojci:
– jedno pakovanje lisnatog testa
– 2 tegle višanja
– 3 pudinga od vanile
– pola litre slatke pavlake
– šećer u prahu
Priprema:
1. Ispecite 3 kore lisnatog testa na obrnutoj strani tepsije. Svaki list pre pečenja nabodite viljuškom.
2. Višnje ocedite i u soku od višanja skuvajte pudinge. U Sok od višanja dodajte oko pola litre vode. Kad se skuvao puding samo malo ga ohladite i umutite u to višnje.
3. Slatku pavlaku umutite po upustvu. Stavite koru lisnatog testa, namažite kremom pa šlagom, poklopite drugom korom i nafilujte kremom, pa šlagom. Poklopite trećom korom, lagano pritisnite i pospite šećerom u prahu. Režite na kocke kao krempitu.