Posna salata sa tunjevinom za Badnje veče
Bliži se Badnje veče, dan kada većina pravoslavnih vernika posti. Imamo odličan i jednostavan recept – posna salata sa tunjevinom.
Nakon kalorične novogodišnje trpeze, treba nam nešto laganije. Bez obzira na to da li postite ili ne, dobro će vam doći ova preukusna posna salata sa tunjevinom. Ni bržeg ni ukusnijeg obroka…
Jednostavna i veoma zdrava posna salata sa tunjevinom
Ako ste se već zasitili masne, teške i kalorične hrane – kakvu mahom i konzumiramo u sezoni slava i uopšte u zimskim mesecima, obradujte svoj želudac nečim laganim, a opet veoma ukusnim. Posna salata nema premca. Recept koji sa vama danas delimo, obiluje hranljivim materijama: proteinima, vitaminima, mineralima, antioksidansima, esencijalnim masnim kiselinama… Svim onim što je potrebno našem organizmu.
Ako budete jeli ovu salatu bar jednom nedeljno, ojačaćete imunitet, suzbiti upale, poboljšati pamćenje i krvnu sliku – i još mnogo toga. Recept koji sa vama delimo možete korigovati i dodavati sastojske po želji. I to je ono što nam se kod salata najviše dopada. Ne možete pogrešiti.
Umesto babura, možete dodati sitno iseckanu kelerabu, paradajz, krastavac, narendanu šargarepu. Umesto balzamiko ili jabukovog sirćeta, salatu možete začini limunovim sokom. A maslinovo ulje možete zameniti hladno ceđenim susamovim, lanenim ili uljem semenki bundeve. I od salate napraviti pravu energetsku bombu koja će vas osnažiti za tili čas.
Na Instagramu smo pronašli još jedan odličan recept za posnu salatu:
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Recept za posnu salatu sa tunjevinom
Sastojci:
- 1 glavica zelene salate ili neke druge po izboru
- 1 konzerva tunjevine
- pola šolje kukurza šećerca
- pola šolje crvenog pasulja iz konzerve
- 1 paprika babura
- 5-6 maslina
- balzamiko ili jabukovo sirće
- maslinovo ulje
- so po ukusu
Priprema:
- Operite i ocedite salatu. Zatim je iseckajte. Operite i sitno iseckajte papriku. Ocedite pasulj i zunjevinu.
- Sipjte u veću činiju zelenu salatu, pasulj, papriku, tunjevinu, kukurz šećerac i masline.
- Poslite i začinite sirćetom i maslinovim uljem. Lagano promešajte.
Priprema!