Rolovana piletina sa sirom: Najukusniji ručak

by | januar 19, 2024
rolovana piletina sa sirom

Rolovana piletina je ukusan obrok koji podjednako uspešno možete poslužiti za porodičnim ručkom ili slavskim stolom

Roloavana piletina kombinuje sočno belo meso, povrće i začine u ukusnu rolnu, pružajući balansiran obrok sa bogatstvom proteina i nutritivne vrednosti.

Da li je rolovana piletina zdrav obrok?

Belo pileće meso je bogato visokokvalitetnim proteinima, niskim u zasićenim mastima i sadrži vitamine B kompleksa te minerale poput fosfora i selena. Ova hranljiva kombinacija podržava rast i obnovu ćelija, mišićnu masu i imunološki sistem, čineći belo pileće meso zdravim izborom u balansiranoj ishrani.

Nutritivna vrednost pilećeg belog mesa

  • Kalorije: Oko 180 kcal
  • Proteini: Oko 25 grama
  • Masti: Oko 9 grama (može biti više masnoće od belog mesa)
  • Ugljeni hidrati: Niska količina, obično manje od 1 grama
  • Vlakna: 0 grama
  • Vitamini: Niacin (B3), vitamin B6, pantotenska kiselina
  • Minerali: Fosfor, selen

 

Kako se pravi rolovana piletina sa sirom?

Možda zvuči komplikovano, ali priprema ovog jela uopšte ne zahteva da budete kulinarski ekspert.

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci:

pileće belo meso 700 g
kačkavalj 200 g
šunka 200 g
pavlaka za kuvanje 100 ml
so, biber po ukusu
peršun, bosiljak, majčina dušica, senf

Priprema:

  1. Belo meso isecite na tanke šnicle i obradite čekićem za meso.
  2. Poređati pileće šnicle na tacnu, kao mozaik, tako da se preklapaju i pokriju što veću površinu.
  3. Začinite meso po ukusu, solju i biberom. Poređajte na meso listiće šunke, pa potom kačkavalj.
  4. Lagano i pažljivo urolati piletinu. Urolanu piletinu spojite čačkalicama gde je neophodno, a potom je pouljite i namažite senfom.
  5. Urolanu i premazanu piletinu uvijte u alu foliju i stegnite. Stavite u vatrostalnu činiju.
  6. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Nakon 20 minuta pečenja, izvucite vastrostalnu posudu, lagano i pažljivo odvijte piletinu i dodajte pavlaku za kuvanje, biber, peršun, bosiljak, majčinu dušicu i malo parmezana. Vratite se u rernu na još 15 minuta.

Prijatno!

Vitalina/sitock/gettyimagesplus