Piletina u jogurtu: Ručak spreman za pola sata
Piletina u jogurtu je idealna topla večera za porodicu nakon napornog dana. Lako se i brzo sprema
Piletina u jogurtu, tvrde nutricionisti jeste i ukusan i hranljiv obrok. Aromatični začini poput belog luka i đumbira dodaju bogatstvo ukusa, dok jogurt doprinosi lakšoj probavljivosti jela.
Kako da piletina u jogurtu bude što ukusnija?
Iako se ovo jelo jednostavno i lako priprema, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da meso ostane meko čak i nakon prženja.
- Duga marinada: Ostavite piletinu da se marinira u jogurtu najmanje nekoliko sati ili idealno preko noći. To će omogućiti da se meso potpuno natopi aromama i postane izuzetno sočno.
- Dodajte citrus: Dodavanje soka od limuna ili limete u marinadu ne samo da pridonosi osvežavajućem ukusu, već i pomaže razbiti proteine mesa, čineći ga još mekšim.
- Upotrebite sveže začine: Koristite sveže začine poput svežeg korijandera, peršuna ili mente kako biste dodali svježinu i intenzivirali ukus jela. Dodajte ih neposredno pre pečenja ili posluživanja.
Kako se sprema piletina u jogurtu?
Sastojci:
30 dg fileta pilećih prsa (belo meso)
1 jogurt sa niskim sadržajem masti
1 mala kašika senfa
malo soli i bibera
peršun
1 mala kašika kurkume
par semenki korijandera
Priprema:
- Pileći file (bez kožure) iseći na kockice i pržiti 5 minuta u tiganju bez masnoća. S vremena na vreme protresite tiganj tako da se piletina ravnomerno ispeče sa svih strana.
- Sipajte jogurt, dodajte senf, so i biber, kurkumu i malo izmrvljenih semenki korijandera, promešajte i dinstajte na umerenoj vatri dok sva tečnost ne provri, još oko 5 minuta.
- Neposredno pre kraja dinstanja, dobro pospite peršunom.
Članak se nastavlja posle reklama
Prijatno!
elena_hromowa/istock/gettyimagesplus