Rolovana slaninica sa nadevom od sira: Idealni zimski obrok

by | februar 8, 2024
rolovana slaninica sa sirom

Rolovana slaninica sa nadevom od sira je veoma ukusan obrok koji se brzo priprema, a držaće vas sitim. Pored toga, odlična je ideja i za posluženje kada imate goste.

Rolovana slaninica sa nadevom od sira je božanskog ukusa, a možete ga psolužiti i kao ručak ili večeru. Ovo jelo je estetski veoma primamljivo, a jedna porcija je dovoljna za oko 5 osoba. Priprema je veoma jednostavna, pa vam je samo potrebno malo vremena.

Zašto je rolovana slaninica sa nadevom i umakom od sira savršen obrok?

Ovo jelo je bogato ukusima, a recept lako možete prilagoditi sopstvenom ukusu dodavanjem različitih vrsta sira ili drugih sastojaka prema vlastitom ukusu u preferencijama. Recept se veoma lako priprema, a savršen je za zimske dane i brzinske obroke.

Kako se pravi rolovana slaninica sa sirom?

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 200 g sira
  • 15 g peršunovog lista
  • 150 g dimljene slanine
  • 120 g krem sira
  • 10 g belog luka
  • 50 g putera
  • 30 g brašna
  • 100 ml mleka
  • 2 g crvene paprike
  • 90 g čedra (ili sir po želji)


Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama
  • Razvijte lisnato testo i presecite na pola.
  • Izrendajte sir i stavite na jednu polovinu.
  • Iseckajte peršunov list i dodajte na sir.
  • Preklopite sa drugom polovinom testa i isecite na duguljaste šnite.
  • Na šnite poslažite slaninicu.
  • Udubite ih malo u sredini sa štapićem.
  • Uzmite dve kašike ili viljuške i zamotajte ih oko ecajga (jedna šnita na dve kašike).
  • Pecite u rerni na 180 stepeni tokom 30 minuta.

Dok se to peče u rerni, možete napraviti umak i nadev.

  • Rastopite puter i dodajte mu brašno, promešajte, a potom dodajte i mleko dok je na vatri.
  • Dodajte crvenu papriku.
  • Izrendajte čedar i dodajte u nadev na vatri.
  • Sa strane u krem sir dodajte beli luk.
  • Kada se slaninice ispeku, izvucite escajg i napunite ih krem sirom.
  • Služite sa nadevom.

Prijatno!

ALLEKO/GettyImagesPlus