Makarone s mlevenim mesom: Brz i preukusan ručak
Makarone s mlevenim mesom s razlogom su jedno od najpopularnijig jela na svetu. Preukusne su i lako se pripremaju.
Svašata može da se napravi od mlevenog mesa (prva na pamet nam pada neodoljiva musaka). Ako želite da napravite nešto jednostavno, a preukusno za ručak, predlažemo vam makarone sa sosom od mlevenog mesa i paradajza. Kad ih jednom probate, stalno ćete ih praviti.
Makarone s mlevenim mesom: Jelo koje će vas brzo zasititi
Koliko god da je ukusno i kalorično, s ovim jelom nećete preterati jer brzo izaziva osećaj sitosti. Ono što sos od mlevenog mesa čini još ukusnijim, a i zdravijim, jesu pire i sok od paradajza – i to zahvaljujući likopenu. Likopen je snažan antioksidans koji se prirodno nalazi u paradajzu i igra važnu ulogu u neutralisanju oksidativnih oštećenja nastalih dejstvom slobodnih radikala.
Svoje pozitivno dejstvo najviše ispoljava na kardiovaskularni sistem, jer štiti srce i krvne sudove. Likopen sprečava oksidaciju LDL holesterola i smanjuje njegovo taloženje u krvnim sudovima.
Na TikTok-u smo pronašli jednostavan video recept za pripremu makarona s mlevenim mesom:
@cassieknows pork mince pasta ready in 15 mins #tiktokfood #tiktokfoodie #easyrecipe #delicious #tiktokvideo #healthyrecipes #weekendvibes #cookathome #pastatiktok #pasta #pastarecipe #porkpasta #dinnerideas #dinnertime #dinnerrecipe ♬ Tuolumne Meadows – Signa
Kako mi pripremamo makarone s mlevenim mesom
Sastojci:
- 400 g makarona
- 500 g mlevenog mesa (svinjskog, junećeg ili mešanog)
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 vezica peršuna
- 2 kašike paradajz pirea
- 250 ml soka od paradajza
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 kašike ulja
- 150 ga narandanog punomasnog sira ili 50 g parmezana
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Skuvajte makarone u ključaloj slanoj vodi, a zatim ih isperite pod mlazom hladne vode i ocedite. U međuvremenu napravite sos.
- Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sino iseckan crni i beli luk. Zatim dodajte meso, alevu papriku i paradjz pire. Dinstajte sve dok meso ne promeni boju.
- Dodajte sok od paradajza i sitno iseckan peršun. Posolite i pobiberite. Ostavite poklopljeno da se krčka dok ne ispari skoro sva tečnost.
- Pomešajte sos i makarone i servirajte. Pospite makarone narendanim sirom ili parmezanom. Služiti toplo.
Prijatno!