Riblji štapići u crvenom vinu sa Frikom začinjenom mešavinom
Riblji štapići u crvenom vinu prave se brzo i lako sa novom Frikom mešavinom „4 godišnja doba“
Fine dining restorani poznati su po preukusnim jelima, specifičnim aromama i po načinu pripreme hrane, tokom koje se maksimalno čuva kvalitet svežih namirnica. Fine dining restorani i kompanija Frikom po tome su vrlo slični, jer i Frikom posebnim procesima čuva svežinu i hranljivost svom voću i povrću. Za ovo jelo vaš glavni sastojak biće nova začinjena mešavina zvana „4 Godišnja doba“. Koristeći ovu začinjenu mešavinu, koja sadrži žutu boraniju, šargarepu, mahune mladog graška i cvetove brokolija, skratićete proces pripreme jela za više koraka.
Kako se prave riblji štapići u crvenom vinu?
Potrebno je:
Silikonski kalup
200 grama Frikom spanaća
2,5 kg agar-agara
Frikom pakovanje začinjene mešavine „4 Godišnja Doba“;
Frikom pakovanje ribljih štapića
250 grama putera
200 grama šećera
1 litar crvenog vina
Frikom mix zamrznutog voća
Priprema ribljih štapića u crvenom vinu korak po korak:
Korak 1:
Kratko probariti zaleđeni spanać. Prodinstati mešavinu „4 godišnja doba“ i dodati agar-agar.
Korak 2:
U kalup ređati redom oceđeni spanać, zatim skuvano povrće i staviti u frižider da se stegne. Za to vreme, riblje štapiće ispeći u rerni. Dok se štapići pripremaju, otopite šećer, a zatim dodajte crveno vino. Kada se karamelizovan šećer rastopi, dodati puter i kuvati na niskoj temperaturi dok se sos ne zgusne.
Korak 3:
Kako biste napravili pravu hedonističku atmosferu primerenu fine dining restoranima, pripremljeni sos iskoristite da išarate tanjir, na sredinu tanjira servirajte smesu iz kalupa, a tik uz to dodajte riblje štapiće.
Za još egzotičniji izgled dodajte Frikom zaleđeni mix voća.
Prijatno!