Najukusniji recept za punjene krofne iz rerne
Punjene krofne iz rerne manje su masne i laganije su od tradicionalnih, a jednako su ukusne. Prijatno!
Punjene krofne iz rerne se pripremaju lako, a budu vazdušaste, mekane i sočnije. Čak mogu duže da stoje od običnih!
Da li su krofne iz rerne zdravije od običnih?
Krofne pečene u rerni imaju manje masnoće jer se ne uranjaju u ulje, čime se smanjuje unos kalorija i zasićenih masti. Ipak, treba voditi računa da one sadrže podjednaku količinu šećera kao i obične krofne, te ih treba jesti umereno i paziti na količinu.
Kako se prave punjene krofne iz rerne?
Sastojci:
- 500 g brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 3 kašike šećera
- 1/3 kašike soli
- 200 ml toplog mleka
- vanil šećer
- 3 žumanca
- 100 g otopljenog putera
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
- U 100 ml toplog mleka izmrvite kocku kvasca i dodajte kašičicu šećera, pa pustite da kvasac naraste.
- U veću posudu dodajte brašno i nadošli kvasac, zatim šećer, vanil šećer, 2 žumanca, so i postupno ulivajte tečni deo smese (preostalih 100 ml toplog mleka i otopljeni puter). Sve zajedno lagano pomešajte.
- Testo je najbolje prvo obrađivati spiralnim nastavcima miksera dok ne počne da se odvaja od posude, pa nastavite da mesite rukama na radnoj površini. Kad osetite pod prstima da je testo kompaktno, ostavite ga da odmara i diže se sat vremena.
- Nakon što testo naraste, uvaljajte ga u valjak i podelite na 12 delova. Od njih napravite manje kuglice i napunite ih marmeladom ili čokoladom. Za punjenje koristite špric sa najmanjim nastavkom.
- Formirane krofne stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pokrijte ih i ostavite da se odmaraju 40 minuta.
- Kad krofne narastu, premažite ih umućenim žumancetom i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni 15 do 20 minuta, sve dok ne porumene.
- Kada krofne budu pečene, pospite ih šećerom u prahu.
Prijatno!
Francuska supa od luka: Ukusan i brz recept za savršeni ukus
Članak se nastavlja posle reklama
bhofack/istock/gettyimagesplus