Najukusnija prelivena pita sa mesom: Trebaju vam samo mleveno meso, jogurt i gotove kore!
Da se spremi prelivena pita sa mesom trebaju vam samo mleveno meso, jogurt i gotove kore. Laka i izdašna večera!
Ovakva pita sa mesom nadmašuje standardnu svojom bogatijom, sočnijom i intenzivnijom kombinacijom ukusa i tekstura. Dublji slojevi arome, hrskavija korica i veći izbor začina pružaju dublje gastronomske doživljaje i veće zadovoljstvo pri konzumaciji, čineći obrok potpunijim i izdašnijim.
Kako se pravi prelivena pita sa mesom?
Sastojci:
tanke kore za pitu 500 g
crni luk 2 glavice
beli luk nekoliko čenova
mešano mleveno meso 300 g
so, biber po ukusu
jaja 4
prašak za pecivo 1
jogurt 250 ml
kisela voda 200 ml
ulje 100 ml
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
- Crni i beli uk sitno iseckajte i na ulju propržite.
- Dodajte mleveno meso i sve zajedno izdinstajte. Posolite i pobiberite.
- Umutiti jaja i dodati prašak za pecivo, so, jogurt, ulje i kiselu vodu.
- Tepsiju podmažite uljem, poređajte četiri kore, pa onda stavite dve kašike fila od mesa. Ponavljajte postupak sa korama i filom dok ne ostanu samo dve – tri kore za pokrivanje.
- Pitu isecite na željene parčiće i prelijte filom (prelivom) od jaja.
- Ostavite 10 minuta da kore upiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45 minuta.
- Poslužiti dok je toplo.
Prijatno!
Video recept za prelivenu pitu sa mesom
Ako prvi put pravite pitu sa mesom, pa makar koristili i gotove kore, znači će vam ovo detaljno video uputsvo:
Članak se nastavlja posle reklama