Brzi letnji ručak: Paprike punjene sirom i slaninom
Paprike punjene sirom i slaninom su ukusan i vrlo brz obrok koji možete pripremiti kada god ste u žurbi
Kada god ste u žurbi, pitanje dana postaje šta skuvati za ručak. Da bude hranljivo, da svi u porodici hoće da jedu i da bude brzo. Ovaj recept za punjene paprike je savršen odgovor, a gotovo sve što vam je potrebno već imate kod kuće.
Da li su paprike spremljene na ovaj način zdrav izbor?
Generalno, paprike su izuzetno zdrave. One su nenadmašan izvor C vitamina, jači i od tradicionalnih limuna i narandži. Takođe, izuzetno su bogate vitaminima iz B kompleksa, kao i vitaminom A. Oksidanti iz crvene paprike i likopen čine ih takođe zdravim izborom.
Sir je jedan od omiljenih zdravih izvora proteina koji uz to sadrži i kalcijum.
Recept za paprike punjene sirom i slaninom:
- Sastojci:
- 6 komada crvene sveže paprike, roge
- 300 gr sitnog sira
- 300 gr krem sira
- pavlka pop potrebi
- 1-2 čena belog luka
- 2 jajeta
- peršun
- 100 grama suve slanine:
Kako pripremiti paprike punjenje sirom i slaninom?
- Sveže paprike operite, presecite uzduž na pola, uklonite im peteljke i semenke.
- Umutite jaja, umešajte sitan i krem sir, dodajte kašiku ili dve pavlake (da postignete pravu konzistenciju). Smesu posolite, pobiberite, dodajte persunovo lišće i beli luk isečen na sitno.
- Ovako pripremljenim filom napunite polovine paprike.
- Papriku umotajte kriškama slanine.
- Poređajte papriku u pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite 30 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Članak se nastavlja posle reklama
lovelypeace/istock/gettyimagesplus