Krompir čorba s piletinom: Preukusna je, a nije skupa

by | mart 14, 2024
Krompir čorba s piletinom: Preukusna je, a nije skupa; čorba od krompira i piletina servirana u braon činiji, s drvenom kašikom i dve kriške raženog hleba

Ništa ne može da zameni dobru čorbu, a danas je na meniju krompir čorba s piletinom. Imamo odličan recept koji će vam se sigurno dopasti. 

Čorba sa piletinom i krompirom je kompletan obrok. Lako se priprema, nije skupa, a naša preporuka je da je jedete s integralnim hlebom.

Krompir čorba s piletinom pravi je praznik na nepca

Obilje povrća čini ovu čorbu s piletinom i krompirom ne samo preukusnom već i zdravom. Uživaćete i u mirisu i u ukusu. Slobodno možete dodavati i drugo povrće i začinsko bilje po želji (grašak, karfiol, spanać, tikvice…).

Video recept za pripremu čorbe od krompira s piletinom pronašli smo na Instagramu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dee (@meatloafandmelodrama)

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se priprema ova preukusna čorba

Sastojci:

  • 500 g belog krompira, isečenog na komadiće
  • 2 pileće kockice za supu
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika putera
  • 1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 4-5 šargarepa, iseckanih na kockice
  • 1 veći paštrnak, isečen na kockice
  • 4-5 stabljika celera, iseckanih na kockice
  • 4 čena belog luka, ispasirana
  • 1/4 šolje pavlake za kuvanje
  • 1 litar pilećeg bujona
  • 2 kašike brašna
  • 300 g iseckanih pilećih, isečenih na komade
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 kašika svežeg peršuna, iseckanog

Priprema:

  1. Operite piletinu i stavite u lonac. Dodajte dve kocke za supu i dva litra vode. Kuvajte na srednjoj temperaturi sve dok se piletina potpuno ne skuva. Pred kraj kuvanja, posolite i pobiberite. Sklonite sa šporeta.
  2. Zagrejte dve kašike ulja na srednjoj temperaturi i propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte šargarepu, celer i paštrnak. Pržite još 4-5 minuta.
  3. Zatim dodajte putre i beli luk. Dinstajte par minuta uz stalno mešanje.
  4. Dodajte 2 ravne supene kašike brašna i brzo promešajte. Zatim dodajte pileću čorbu, preostalu so, biber, origano, bosiljak, sušeni peršun i krompir.
  5. Kuvajte sve dok krompir ne bude skuvan (ali ne treba da se raspadne). Zatim dodajte skuvanu piletinu, pavlaku za kuvanje i sveže začinsko bilje.
  6. Servirajte čorbu i pospite je po želji svežim, iseckanim, začinskim biljem (peršunom, vlašcem, korijanderom…).

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
ALLEKO/gettyimages.co.uk