Posni krompir s povrćem iz rerne: Ukusno, zdravo i jeftino jelo
Jedno od najjednostavnijih, a najukusnijih jela koje možete napraviti tokom vaskršnjeg posta jeste posni krompir s povrćem iz rerne.
Toliko fantastičnih, posnih jela može da se napravi od krompira i povrća. Za tili čas možete pripremiti preukusno, a jeftino jelo. Samo iseckajte krompir i povrće i ispecite ih u rerni. Ovo jelo je pravi praznik za nepca. A pritom je i veoma zdravo.
Posni krompir s povrćem iz rerne da pucate od zdravlje
Toplo vam preporučujemo da ovo jelo pripremate tokom cele godine, a ne samo za vreme posta, jer nije samo preukusno već i zdravo. Obilje povrća snabdeće vaše telo dragocenim vitaminima, mineralima i antioksidansima. Pritom, u ovo jelo možete dodavati različite vrste povrća i začine po želji. Šta god da stavite, ne možete pogrešiti.
Na TikTok-u možete naći super recepte za pripremu zapečenog krompira s povrćem. Nama je pažnju privukao sledeći recept:
@_food__adventures_ Roasted Vegetables #cooking #roastpotatoes #roastedvegetables #veggies #healthy #vegan #broccoli #carrots #potatoes #weightwatchers #roast #yummyfood ♬ original sound – Food Adventures
Recept za posni krompir s povrćem iz rerne
Sastojci:
- 500 kg krompira
- 1 slatki krompir
- 1 cvekla
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 1 tikvica
- 1 veći paradajz ili 4-5 čeri paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 3 čena belog luka
- 2-3 gračice ruzmarina
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje
- pola kašičice mlevenog korijandera
- prstohvat tucane ljute papričice
- malo suvog origana
- ostali začini po želji
Priprema:
- Operite, oljuštite i isecite na kriške krompir, slatki krompir, crni luk, cveklu i crveni luk.
- Oljuštite i isecite na kolutove šargarepu tikvicu. Oljuštite beli luk i izgnječite ga drškom od noža. Operite i isecite paradajz na komade.
- Pomešajte povrće, posolite i pobiberite. Dodajte korijander, ljutu papričicu. origano i ostale začine po želji.
- Obložite tepsiju ili vatrsotalnu činiju papirom za pečenje. Rasporedite povrće i preko stavite grančice ruzmarina. Pospite povrće maslinovim uljem.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta, dok svo povrće ne omekša. Služiti toplo uz sezonsku salatu. Naša preporuka je salata od mladog crnog luka i sremuša.
Prijatno!