Posni đuveč sa šampinjonima – najzdraviji ručak

by | mart 27, 2024
Posni đuveč sa šampinjonima - najzdraviji ručak

Danas spremamo verovatno jedno od najzdravijih jela koje možete pripremiti, a to je posni đuveč sa šampinjonima. I još je izuzetno ukusno. 

Ako želite da spremite nešto ukusno i zdravo, a da je posno, nema ništa bolje od đuveča. Lako se priprema i ima samo jednu manu – pojede se za tili čas.

Posni đuveč sa šampinjonima: Prava riznica zdravlja

Ono što našem telu treba je zdrava hrana, i obilje minerala, vitamina, antioksidanasa i drugih hranljivih materija. A sve to mu pruža preukusni đuveč. Obilje povrća plus šampinjoni prava su riznica zdravlja. U marketima možete naći već pripremljenu mešavinu za đuveč, a sastojke možete menjati po svojoj želji. Ne možete nikako pogrešiti i nemoguće je da ovo posno jelo ne bude ukusno.

Ako ne postite, a volite đuveč, na Instagramu smo pronašli odličan video recept za mrsni đuveč:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Becks Flavour (@becks_flavour)

Članak se nastavlja posle reklama

Recept za posni đuveč sa šampinjonima

Sastojci:

  • 1 šolja pirinča
  • 200g šampinjona, iseckanih
  • 2 šolje iseckanog paradajza (možete koristiti i konzervirani paradajz ili pelat)
  • 2 šolje iseckanog raznog povrća (npr. paprika, šargarepa, tikvice, boranija, patlidžan…)
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica suvog origana
  • So i biber po ukusu
  • 3 šolje povrtnog bujona ili vode

Priprema:

  1. Sipajte ulje u šerpu i zagrejte na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte sitno iseckani crni luk i pržite sve dok ne bude staklast. Zatim dodajte beli luk i pržite još jedan minut.
  3. Dodajte iseckane šampinjone i povrće po izboru. Dinstajte povrće oko 5-7 minuta, dok ne omekša.
  4. Dodajte iseckani paradajz  i promešajte. Nakon 2-3 minuta dodajte dobro opran pirinač i origano. Posolite i pobiberite.
  5. Dodajte bujon ili vodu, promešajte i poklopite. Smanjite temperaturu i kuvajte oko pola sata (povremeno promešajte). Ako je potrebno, dodajte malo vode. Služiti toplo.
  6. Napomena: Možete dodati i druge začine po svom ukusu, kao što su tucana crvena paprika, peršun ili bosiljak. Takođe, možete prilagoditi recept dodavanjem drugog povrća po vašem izboru.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
nitrub/gettyimages.com