Savršeno posno jelo: Ćufte od ribe
Ćufte od ribe su posno jelo puno proteina i važnih omega-3 kiselina, a pripremaju se vrlo jednostavno
Čak i oni koji inače ne vole specifičan miris ili ukus ribe ove ćuftice će rado jesti! Za pripremu vam treba samo pola sata, a možete je kombinovati sa raznim varivima.
Zašto je riba zdrava?
Riba je višestruko korisna za organizam. Ne samo zato što sadrži nezasićene masti dragocene za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, borbu protiv stresa i poboljšanje koncentracije, već zato što predstavlja i bogat izvor mineralnih soli.
Riba sadrži masne kiseline omega 3 koje pozitivno utiču na nivo holesterola u krvi i odlična su prevencija za bolesti srca i krvnih sudova. Osim toga, riblje meso je bogato vitaminima i mineralima. Morska riba je bogata jodom, kalijumom, natrijumom i bakrom, dok slatkovodna sadrži nešto manje natrijuma i joda. Sve vrste ribe sadrže vitamine B1, B2, B6 i B12 bitne za pravilan rad nervnih ćelija.
Nutritivna vrednost oslića
Tačno 100 grama oslića sadrži:
Recept za ćufte od ribe
Sastojci:
- 1 kg fileta oslića
- 300 gr kuvanog krompira
- 50 gr brašna
- so, biber
- peršun
- praziluk
- prezla
Priprema: