Juneći jezik u sosu sa želatinom

by | mart 9, 2012

Sastojci:

2 jajeta
1 juneći jezik
veza zeleni (sa malo više šargarepe)
3 glavice crnog luka
2 čena belog luka
10 zrna bibera
3 lista lovora
malo brašna
2 kašike mlevene paprike
ulje
so, biber
mešavina začina
2 dl pavlake

Priprema:

1. Oprati juneći jezik, staviti ga u lonac i naliti vodom da ogrezne.
2. Dodati zelen, krupno isečen crni luk, beli luk, lovor i začiniti po želji.
3. Kuvati oko 3 sata na umerenoj temperaturi dok jezik ne bude mekan.
4. Supu u kojoj se jezik kuvao procediti, a povrće ispasirati.
5. Napraviti zapršku i zaliti je supom od jezika. Dodati pasirano povrće, malo sirćeta i soli.
6. Jezik iseći na tanke komade, poređati ih u vatrostalnu posudu i zaliti sosom.
7. Umutiti 2 jajeta i 2 dl pavlake, preliti preko jezika i zapeći u rerni.

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

Recept Dejane Devald iz Sremskih Karlovaca
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: