SLOBODNO JEDITE tokom praznika

by | decembar 27, 2009

praznicni rucakStručnjaci tvrde da odmor za vreme praznika nije poguban po zdravlje, već pozitivna stvar.

Novogodišnji dani su, uz silne zabave na poslu i oko njega i neumereno jedenje u krugu porodice i pokoju čašicu više u krugu prijatelja, pravi izazov za one koji redovno posećuju teretane i fitnes centre. Izazov koji obično završi velikim porazom vežbe.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Ali ne brinite se! Stručnjaci (ovaj put na strani lenjosti) tvrde da se, ako ste cele godine bili vredni, možete da se opustite za vreme praznika i uživate u piću, hrani i druženju bez preteranog razmišljanja o vežbi.

 

– Praznici su divan deo godine i nikako ne bi smeli da budu stresni. Zato se slobodno opustite – rekao je za „New England Journal of Medicine“ Karol Espel, direktor jednog udruženja za vežbanje.

Članak se nastavlja posle reklama

 

– Promena rutine vežbanja i druženje sa porodicom nisu nimalo loša stvar. Ipak nemojte da preterujete i nemojte u potpunosti da odbacite vežbu. Sigurno ne želite da se u januaru osećate kao da morate da krenete sve izpočetka sa vežbom – nastavio je misao dodajući:

Članak se nastavlja posle reklama

 

– Ako ste vežbali četiri do pet puta nedeljno, smanjite to na tri ili čak dve posete teretani. Poznato je da su dva treninga nedeljno minimum potreban za održavanje forme.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: